Home » Reizen » Wanneer je gaat backpacken is voorbereiding cruciaal

Wanneer je gaat backpacken is voorbereiding cruciaal

Maak een duidelijke planning

Afhankelijk van hoe lang de trip wordt is het verstandig om zoveel mogelijk uit te plannen op een map, waar zijn watertappunten, waar is een eventuele slaapplek etc. Zulke vragen zijn minder belangrijk als het een kort dag tripje wordt. Stel van te voren doelen en hoe u die gaat halen, compenseer dat met de complete duur van de trip. Hoe langer de trip hoe meer erbij komt kijken, is het plan om maanden weg te gaan dan is het handig om bijvoorbeeld je huis te verhuren in de tijd dat je weg bent, of een creditcard aanvragen aangezien u waarschijnlijk niet overal met uw ING of RABO pasje kunt betalen! Afhankelijk van het gebied waar u naartoe reist is het verplicht enige benodigde vaccins of extra verzekeringen af te sluiten, op zulke vragen heeft Google een antwoord. Zorg dat dat ruimschoots voor de start van uw trip geregeld is.

Ik moet alles zelf mee sjouwen dus wat neem ik mee?

Alles wat benodigd is voor een backpack trip zult u zelf mee moeten dragen, dus is het ten eerste essentieel om een goede backpack te hebben, een van de merken met de beste backpacks voor allround gebruik is het merk Nomad, neem eens een kijkje in een outdoor winkel en maak daar een beslissing voor de meest comfortabele backpack voor u. Aangezien u flink wat kilometers gaat afleggen zijn stevige schoenen misschien wel het belangrijkst, het is aan te raden comfortabele schoenen te dragen die wel bedoeld zijn om lang op te lopen, wandel- of hardloopschoenen bijvoorbeeld. 

Goed ondergoed is minstens zo belangrijk

En voor de mannen onder ons, over een lekker zitten boxershort heb niemand wat te klagen en zeker niet om lang te lopen, het moet comfortabel zijn en geen irritaties opleveren na lang lopen, de beste boxershorts hiervoor zijn gemaakt van stretch/nylon, deze zijn ook luchter in verband met zwetende temperaturen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *