Home » Vakantie in Europa » Verrassende vakantiebestemmingen binnen Nederland

Verrassende vakantiebestemmingen binnen Nederland

Je hoeft niet ver te reizen om een leuke vakantie te beleven. Nederland heeft namelijk veel te bieden. Er zijn bijvoorbeeld veel Landal aanbiedingen door het hele land te vinden. Waar je ook naar op zoek bent, er is vast wel een plekje voor jou. Bezoek Giethoorn, Arnhem of neem een bezoekje aan het eiland Borkum. Lees hier meer over deze verrassende vakantiebestemmingen in eigen land. 

Giethoorn

Deze plaats wordt ook wel het Venetië van Nederland genoemd. Waarom? Omdat je er met fluisterboten over het water kunt varen. Tijdens een tochtje met de boot kom je allerlei karakteristieke boerderijen tegen en er is sprake van een landelijke sfeer. Dit is dus een groot contrast met een boottocht over de Amsterdamse grachten. Deze grachten zijn een mooie bezienswaardigheid voor een dagje, maar om meer van Giethoorn te kunnen zien is het een aanrader om wat langer te blijven. Er zijn namelijk veel plekken om te wandelen in de natuur, maar ook gezellige restaurants en terrasjes aan het water. 

Borkum

Oke, het licht niet helemaal in Nederland en hoort officieel bij Duitsland. Maar toch pakken we geografisch gezien even de credits hiervoor. Ben je op zoek naar indrukwekkende natuur op een eiland? Bezoek dan het eiland Borkum. Borkum ligt naast de onbewoonde eilandengroep Rottum, waar enkel dieren wonen. Borkum is de perfecte plek om te wandelen door de duinen, om te fietsen in een natuurgebied of voor het bezoeken van een strand. Tijdens het juiste seizoen kun je zeehonden, krabben en kreeften zien. Ook als je gefascineerd bent door wadlopen is Borkum de beste plek om dit te doen. Er is een route die naar Duitsland loopt. Deze route wordt ook wel gezien als de Mount Everest van het wadlopen. 

Arnhem

Deze kleine, maar kunstzinnige stad heeft veel te bieden. Indien je nog nooit een bezoekje aan Arnhem hebt gebracht, dan is dit zeker de moeite waard. Deze plaats ligt nabij de Veluwe, wat het een perfecte locatie is als je een wandeling op de planning hebt staan. Het centrum is gevuld met gezellige winkelstraatjes, hippe restaurants en cafés. Voor modeliefhebbers is het Arnhemse modekwartier een must-see. Dit is een wijk waar je allemaal lokale ondernemers vindt op het gebied van design. Absoluut de moeite waard!

Conclusie

Nederlandse vakanties kunnen hartstikke leuk zijn, er zijn namelijk veel locaties die je vast nog niet hebt gezien. Ga voor een natuurlijke omgeving zoals de Veluwe of een mooi eiland. Bezoek een stad die je nog niet hebt gezien en laat je verrassen. Wil je meer aanbevelingen wat betreft vakanties in eigen land? Bekijk dan het aanbod op Vakantiedealz en boek een vakantie in eigen land. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *