Home » Vakanties » Tips voor het vinden van een goedkoop hotel!

Tips voor het vinden van een goedkoop hotel!

Je hebt de ticket naar die mooie bestemming en de volgende stap is het zoeken naar een leuk en betaalbaar verblijf. En het kiezen van het juiste hotel is soms een moeilijke opgave. Er is zoveel keus… Welk verblijf is het beste om goed tot rust te komen om de volgende dag uitgerust de dag in te kunnen trekken? Net zoals dat de prijzen van de vliegticket flexibel zijn is dat ook het geval bij hotelprijzen. Op vakantie gaan is namelijk niet goedkoop, maar gelukkig zijn er manieren om voor een goede prijs in een mooi hotel te overnachten.

Overnachting boeken vlak of ver voor je reis

Veel hotels zijn goedkoper als je ze voor je vertrek boekt. Hotels willen namelijk alle kamers kwijt en zo vol mogelijk zitten. Wanneer kamers een paar dagen ervoor nog steeds niet geboekt zijn, verlagen zij de prijs. Bij sommige steden zijn de hotelkamers vaak al snel volgeboekt. Hierbij is het dus juist belangrijk dat je ver voor je reis de kamers boekt. Omdat er zoveel vraag naar kamers is zullen zij dan juist de prijzen verhogen in plaats van verlagen. Wanneer je ver van tevoren boekt weten zij nog niet welke drukte eraan komt en heb je nog de ‘laagste’ prijs. 

Vergelijken van prijzen

Het vervelende van hotelkamers is dat de prijs van deze kamers op veel verschillende sites kan verschillen. Je kunt dus altijd kijken op andere sites voor dezelfde kamer. Zo weet je of de prijzen gelijk zijn of dat het ergens anders toch goedkoper is.

Kortingscode gebruiken

Het boeken van hotelkamers online brengt een groot voordeel met zich mee namelijk: het gebruik kunnen maken van kortingscodes. E-kortingscode is een website waar heel veel kortingscodes van verschillende websites en merken zijn verzameld. Ook onder andere hotel boek websites zoals hotels.com. Klik hier om alle mooie kortingen te zien die je meteen kunt gebruiken.

Boeken via de website van hotel

Tegenwoordig worden hotelkamers aangeboden op websites waar heel veel verschillende hotelkamers te vinden zijn. Soms kan het heel wat schelen als je een hotelkamer boekt op de website van het hotel zelf. Hotels betalen namelijk commissie aan de websites waar de hotelkamer wordt aangeboden. Het kan heel wat schelen in de prijs. Scheelt het niet in de prijs dan wordt er vaak iets extra’s aangeboden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *