Home » Vakanties » Hoe je Inbraak Voorkomt Wanneer je op Vakantie Gaat

Hoe je Inbraak Voorkomt Wanneer je op Vakantie Gaat

Jaar in jaar uit, elke zomer pakken duizenden van ons de koffer en vertrekken op vakantie om te ontspannen en van het leven te genieten op een nieuwe en spannende plek.

Helaas is de zomervakantie ook het hoogseizoen voor de dieven. Ze weten namelijk zeer goed dat vele mensen niet thuis zijn rond deze tijd van het jaar, en ze kunnen niet de verleiding weerstaan om zichzelf aan de inhoud van een onbewaakt huis te helpen.

In een onlangs uitgevoerde enquête van een nationale verzekeringsmaatschappij geven 37% van de huiseigenaren bij wie er tijdens de vakantie is ingebroken toe dat ze meer hadden kunnen doen om hun huis tegen indringers te beschermen. Er zijn een aantal dingen die je kunt doen om je huis beter te beveiligen, en dit artikel zal een paar ideeën opnoemen zodat jij de kans kan verkleinen dat er bij je ingebroken wordt wanneer je weg bent.

  1. Vraag een betrouwbare vriend, buur of familielid om een oogje op je huis te houden terwijl je weg bent. Geef ze de voordeursleutel en vraag ze af en toe om langs te gaan zodat ze kunnen controleren dat alles ok is.
  2. Doe alle ramen en deuren op slot voordat je vertrekt. Een raam op een kier, ook al is het een raam op een bovenverdieping, is een uitnodiging voor opportunistische dieven om makkelijk je huis te betreden of verlaten.
  3. Zet timers voor lichten en de radio voordat je weggaat. Als je bij dieven de indruk kunt wekken dat je huis de hele tijd bewoond is, dan zullen ze je huis niet als een makkelijk doelwit zien, en verder kijken naar andere kwetsbaar uitziende panden.
  4. Zorg ervoor dat (tuin)gereedschap of andere spullen die dieven zouden kunnen gebruiken om in te breken niet los in de tuin liggen, of in de schuur. Een ladder op je gazon is te verleidelijk voor een langslopende dief om te weerstaan!
  5. Maak een afspraak met een slotenmaker om je gebouw te bekijken en om een beveiligingscontrole te doen. Ze zullen je gebouw nakijken, zwakke plekken opsporen, en instructies geven over mogelijke veranderingen die gemaakt moeten worden zodat je huis zo beveiligd mogelijk is. Het kan zijn dat je sloten een upgrade nodig hebben, of dat je een inbraakalarm of beveiligingslicht nodig hebt om dieven te ontmoedigen – wat de kwestie ook is, de slotenmaker zal het vinden en een offerte maken van de kosten die nodig zijn om het werk te doen.

Mocht onverhoopt het ergste gebeuren, onthoud dan dat je, nadat de politie gebeld is, ook de slotenmaker moet bellen om je sloten te vervangen zodat de inbrekers geen tweede keer terug komen.

Neem contact met ons op! – Slotenmaker 24 uit Zaanstad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *