Home » Vakanties » Het land Tanzania

Het land Tanzania

De verenigde Republiek Tanzania, beter bekend als Tanzania, is een land dat in het westen van Afrika ligt. Ook het autonome eiland Zanzibar, dat bekend staat om haar prachtige stranden, is onderdeel van de Tanzania archipel.  Deze archipel ligt ongeveer 25 kilometer van de kust van het vaste land en bestaat uit vele kleine eilandjes. Wellicht vraag je je af welke taal er gesproken wordt in Tanzania. Spreekt men er bijvoorbeeld ook goed Engels? Goed nieuws, Engels is de tweede officiële taal van het land. Daarnaast spreekt men Swahili en Arabisch. De moedertaal, Swahili is een mengtaal van Afrikaans, Arabisch, Portugees en Hindi. Een ware mengelmoes van talen dus. Het Swahili kent daarnaast ook vijftien dialecten die ook veel terug te vinden zijn in de Tanzaniaanse literatuur en poëzie. Swahili wordt nog steeds gedoceerd op de basis- en middelbare scholen over het hele land.

Het land Tanzania kent veel diverse natuur en telt ongeveer 53 miljoen inwoners. Een half miljoen hiervan wonen in de hoofdstad van Tanzania. De hoofdstad van Tanzania is Dodoma en deze ligt in het centrum van het land. 

Is Tanzania een mooi land? 

Tanzania is een prachtig land dat veel te bieden heeft aan toeristen. Van over de hele wereld komen er dan ook toeristen van de vele steden en natuurgebieden genieten. Tanzania kent heel veel verschillende soorten dieren, planten en steden. Tanzania kent daarnaast ook allerlei beschermde, nationale parken, maar de bekendste hiervan is toch wel het Serengeti National Park. De Serengeti is een van de grootste nationale parken van Tanzania en een klein deel ervan loopt zelfs door tot in Kenia. Het park staat bekend om haar eeuwige vlaktes, afgewisseld dichte bossen en droge savannes. De meest voorkomende dieren in dit park zijn de blauwe gnoes, leeuwen, cheeta’s, giraffen en buffels. Je kunt een groot gedeelte van de big 5 hier dus komen zien! Daarnaast staat Tanzania ook bekend om haar wereldberoemde Victoriameer, de Kilimanjaro en de grootste krater ter wereld. Genoeg redenen dus om de prachtige natuur van Tanzania een bezoekje te brengen. 

Toerisme in Tanzania

Omdat er in Tanzania goed Engels gesproken wordt en de natuur zo onwaarschijnlijk mooi is, is er dan ook veel toerisme in Tanzania. Vooral het Serengeti national Park, de Kilimanjaro en het Victoriameer zijn erg populair bij toeristen. Daarnaast is het ook zeer de moeite waard om door te vliegen naar Zanzibar, waar je van de heerlijke stranden kunt genieten.

Men vliegt vaak op Julius Nyere International Airport, dat in de grootste stad van Tanzania, Salaam, ligt. Vanaf hier kun je met bussen, treinen, boten of taxi’s door het land heen reizen.

Vooral rondom de populaire trekpleisters van Tanzania is de infrastructuur goed op orde. Vaak zijn reisorganisaties hier ook zelf aanwezig. 

Tanzania feiten

In het land Tanzania wonen rond de 54 miljoen mensen, verdeeld over de vijf grootste steden en kleine dorpjes in de rest van het land.In Tanzania spreekt men Engels, Swahili en Arabisch. Communiceren moet hier dus zeker wel goedkomen.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *