Home » Vakantie in Europa » Écht Halloween vieren doe je in het Verenigd Koninkrijk

Écht Halloween vieren doe je in het Verenigd Koninkrijk

Halloween het griezeligste feest van het jaar, een moment waar vele sfx-artiesten en horror fanaten naar uitkijken. Eindelijk een excuus om dat ene enge masker op te zetten of om je familieleden over te halen toch deel 3 te kijken van die ene horrorfilm waarbij de rillingen over hun rug lopen. Het is allemaal mogelijk met halloween. Maar waarom in Nederland blijven als er ook bij de buren aan de andere kant van het water feest gevierd kan worden? Het Verenigd Koninkrijk is de perfecte plek, hier is halloween ontstaan en wordt er echt halloween gevierd. 

Verkleden 

Het ding waar halloween bekend om is, allerlei verschillende soorten kostuums in allerlei vormen en maten. Hoe ga je dit jaar verkleed? Als heks, mummie, misschien wel je favoriete halloween karakter van een film? Er zijn duizenden soorten halloween feestartikelen beschikbaar, hang lekker die spinnenwebben op in je huis. Zet die paar grafstenen in je achtertuin neer. Huur die rookmachine af om gasten in een spannende sfeer te ontvangen.  Er is van alles mogelijk om de echte halloween sfeer op te halen in eigen huis, zorg wat griezelige snacks zoals gummy oogballen of chocolade skeletten. Misschien hebben oudere antiekwinkels nog wel dat ene perfecte ding liggen om jouw grimmige sfeer helemaal te doen op leven naar waarheid. Doe inspiratie op uit andere landen of steden, hoe pakt Ierland halloween aan bijvoorbeeld? Waarom heeft Wales dat als traditie tijdens 31 oktober? 

Attracties

Er zijn genoeg spelletjes die op halloween te spelen zijn, ga eens die enge escape room in met elkaar. In Londen zijn de bekende London Dungeons te bezoeken, ga het avontuur wandelend en vertellend aan. Overleef je de geest van Jack the Ripper of ga je ten onder aan Sweeney Todd? Er zijn ook vele museums die vaak gratis toegang geven en een rondleiding om de oude geschiedenis te leren, wat gebeurde er toen de pest neer daalde in de straten? Wat gebeurde er toen er een seriemoordenaar op de loer lag om van alle inwoners zijn slachtoffer te maken? Leer over de donkere tijden die meegeholpen hebben om halloween te maken zoals het nu is het Verenigd Koninkrijk. Voor de echte durfals is een bezoek aan Thorpe Park in Blackpool niet te missen in deze periode, overleef jij de SAW-achtbaan? Kom je nog wel levend het park uit?

Ga een keer los als er de kans is om eens het Verenigd Koninkrijk te bezoeken tijdens deze griezel periode, het is iets wat een keer in het leven meegemaakt moet worden. Maak er een familieweekend van, ga de strijd aan om te zien wie van jullie nou echt niet bang te krijgen is. 

Het Verenigd Koninkrijk heeft veel griezel attracties te bieden voor allerlei leeftijden, voor alle groot halloweens fans is een bezoek aan het Verenigd Koninkrijk echt niet te missen. 

Post Tag With : ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *