Home » Vakantie in Europa » De Griekse Cultuur begrijpen tijdens je vakantie

De Griekse Cultuur begrijpen tijdens je vakantie

Nederlanders houden massaal van Griekenland als populair vakantieland in Europa en Griekenland houdt van Nederlanders omdat we er elk jaar veel Euro’s heen brengen. Het is niet zo gek dat we graag naar dit land met de vele paradijselijke eilanden reizen. Het land staat bol van rijke tradities en een levendige unieke cultuur. Als je alleen naar Griekenland gaat voor een strandvakantie en vooral in je hotel of appartement blijft dan je jezelf echt te kort.

griekenland

Ervaar de Griekse cultuur zelf.

Want hoe kun je die Griekse cultuur nu het beste begrijpen en ervaren? De eerste stap is al gezet, je gaat er naar toe op vakantie. Probeer dan vooral er veel op uit te gaan, ga je in de zomer, combineer je strand / zwembad vakantie dan met een stedentrip of twee. Bezoek dorpjes in de buurt en sta open voor contact met de lokale bevolking. Zeker wanneer je naar de authentieke Griekse dorpjes gaat kun je veel leren van de lokale Grieken over hun cultuur en tradities.

Een stapje verder en next level is het leren van de Griekse taal. Hierdoor ben je nog beter in staat om met Grieken te spreken en hun cultuur te begrijpen. Ook je bezoekjes aan de dorpjes, een stedentrip en het bezoeken van bezienswaardigheden zoals musea wordt interessanter omdat je de taal spreekt en leest. Dit kun je eenvoudig doen door bijvoorbeeld een online cursus Grieks mee te nemen tijdens je reis. Via www.grieksleren.nl kun je een online taalcursus Grieks aanvragen en deze als fysiek boek of online cursus meenemen tijdens je reis.

Leer zelf Grieks spreken en schrijven.

Door middel van audio oefeningen kun je bijvoorbeeld met een mp3 speler in het vliegtuig al beginnen met het leren van Griekse woordjes die juist handig zijn tijdens je vakantie. Zoals het begroeten van mensen, het vragen naar de bekende weg of het bestellen van eten en drinken in horecagelegenheden.

Griekenland

Juist de taal gaat je snel verder helpen om meer van de Griekse cultuur te leren, niet alleen omdat je nu teksten kunt lezen en woorden begrijpt. Maar ook vanwege het respect dat de Grieken voor je zullen hebben omdat ze zien dat je de moeite neemt om hun taal te leren. Ze zullen je eerder en beter willen helpen met bijvoorbeeld het uitleggen over hun geschiedenis en cultuur. Ze zullen je meenemen om lekkere lokale gerechten te proberen en niet alleen de bekende Griekse recepten zoals Gyros, Mousaka en Souflaki. Nee je zult veel meer te weten komen over de Griekse keuken en de heerlijke gerechten. Kortom het is zeker de moeite waard om meer te leren over de geschiedenis van het land. Je zult indirect ook meer leren over de westerse beschaving en onze manier van leven waar Griekenland een hele belangrijke rol in heeft gespeeld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *